Organisatieverandering

Veel organisaties hebben behoefte aan een cultuurverandering. Met als doel een stevigere positie in de markt te verkrijgen, de klantwaarde te vergroten, de innovatiekracht te versterken, noem maar op. Maar hoe werk je aan een duurzame cultuurverandering?

Een cultuurverandering raakt de kern van de organisatie. De mens vormt de cultuur en cultuur maakt de organisatie. Waarbij elk mens en elke organisatie uniek is. Het aanpassen aan nieuwe gewoontes zal snel te regelen zijn. Maar echt veranderen vraagt meer geduld en aandacht.

Dit raakt mijn passie: mensen in beweging krijgen. Hoe ziet mijn aanpak eruit? Allereerst observeer ik het hier en nu. Met mijn open en objectieve blik kijk ik naar de patronen, gewoontes en gebruiken. Ik zet mijn expertise, vakmanschap en leiderschap in om te tonen wat ik zie en wat ik niet zie. Ik maak de kansen en mogelijkheden inzichtelijk om tot die gewenste verandering te komen. Vervolgens draait het om geduld, persoonlijke aandacht en het simpelweg doen: een virale veranderaanpak, ondersteund door de kracht van symbolen, rituelen en verhalen.

Petra Sommer
Guirlande 172
2496WV Den Haag
T 06 44 890 439
KvK 27288193mailin

“In complexe omstandigheden is het haar gelukt om een goed fundament te bouwen”

Ministerie van VWS